Hıııım, ben kalır diye düşünmüştüm oysaHiç denemediğim için...
Tecrübeyle sabit olduğu anlaşıldı o zaman, yıkamada sakınca yok![]()
Hıııım, ben kalır diye düşünmüştüm oysaHiç denemediğim için...
Tecrübeyle sabit olduğu anlaşıldı o zaman, yıkamada sakınca yok![]()
Merhaba orkide sever büyüklerim,bu orkideleri bugün annem satın almış.Ama nasıl bakacağımızı bilemedik.Orkide sayfasını okuduk,fakat aklımızda soru işaretleri kaldı.
Kökler saksıdan çıkmış ve çıkan kısımları kurumuş,saksı değişimi yapmak uygun mu?yoksa değişim için çiçeklerini dökmesini mi beklemek gerekli?
Bitki sizce sağlıklı görünüyor mu?
Sararan alt yaprakları kesilmeli mi?
Sizce bitkiye nasıl bakım yapmamız gerekir?
Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
IMAG0409.jpgIMAG0412.jpgIMAG0416.jpgIMAG0417.jpgIMAG0418.jpg
Vazgeçenler asla kazananamaz ve kazananlar asla vazgeçmez
Napoleon Hill
Sayın serhatefekaya; çiçekleriniz gayet sağlıklı görünüyor. Saksıdan çıkıp kurumuş dediğiniz kökler hava kökleri onlar zamanla zaten kuruyorlar onların bir zararı olmaz onlar yeşilken üzerlerine su fısfıslamak gerekir.Orkideler üzeri çiçekliyken saksı değişimi yapılmaz hemen çiçeklerini dökerler,zaten orkidelere saksı değişimi olmaz,toprak değişimi olur zamanla çam kabukları ufalanır toprak haline gelmeye başlar o zamanda kökler hava alamaz çürümeye başlar. Toprak değişiminde aynı saksı kullanıla bilir yalnız saksı çok iyi yıkanıp temizlenmeli kuruyan çürüyen kökler temiz bir makasla kesilmelidir.Çiçeklerinizin sararan yapraklarını kesmeyin bekleyin kendi düşsün. Çiçeklerinizin bakımı için suyunu verin mümkünse ayda bir sıvı besin verin aydınlık bir ortamda tutun ama güneş görmesin yoksa çiçeklerini çabuk döker.Çiçeklerini döktükten sonra direk güneş görmeyen(tül perde arkasına) koyabilirsiniz.
Konu tolga tarafından (26-04-2015 Saat 10:03 PM ) değiştirilmiştir.
Bakımı konusunda da bilgi vermek isterim;
Doğu cephesi ama camın olduğu yerde balkon var güneşten çok bol ışık alıyor. balkon güneşi kesiyor. Saksının altında renkli saksı vardi onu çıkardım. şuan altlık var saksıda yalnız suluyorum altına su iniyor 1 gün bekletip tabağı alıyorum. Alttikta suyun icinde surekli beklemiyor. Kökleri icin kök besini kullaniyorum. yapraklari icin yaprak besini... en son durumu cok guzellesti çiçek besini vererek cicek acmasini sagladim. Suan cicek acan sapta daha evvel cicek açıp solmustu. dalin kurumasını bekleyin dediler ama o dal hic solmadi bende 3 bogun kesmeye kiyamadim ve cicek acan yerin bitiminden kestim. suan tekrar eski cicek actigi yerden cicek sürgünü verdi ve yeniden acti. Ayrıcalığı yaprak arasindan 3. cicek dalini cikardi oda 20 gune acar. 3 çiçek sapida acinca görseli muhtesem olacak insallah. ozamanda foto eklerim...
IMG_20150620_030610.jpg
Bakmayı öğrendim sanırım
20150729_213130-01.jpg
20150729_213150-01.jpg
ilerleyen sayfaları daha okumadım. ama bu paylaşım harika....;5574 Rumuzlu Üyeden Alıntı
özlem hanım paylaşımınız çok değerli bilgiler barındırıyor benim size bir sorum olucak köklendirici ve yapraktan verdiğiniz besinin adını ve nasıl kullanıcağımızı yazarsanız çok sevinirim.