Sağolun Sayın adneser teşekkür ederim.![]()
Merhaba arkadaşlar, bu bitki bana hediye geldi. Sanırım sukulent ama türünü bilmiyorum.Bilen varsa yardımcı olabilir mi?
20161226_123640.jpg
20161226_123629.jpg
Sn Yeşim çiçeğiniz suculent ailesinden ve Kalanchoe'nin alt türünden adı <<Kalanchoe daigremontiana Madagaskar>> Türkçe isimleri ise <<Binlerin annesi çiçeği - Aşkın Gözyaşları>> şeklindedir
Bendekinin yaprakları enli olan türden çiçeği resimdeki gibi sizinki ise ince yapraklı türü
Ne kadar yaşlı olursan ol,
Bu gün!!!
Bir daha,
Hiç olamayacağın kadar gençsin.
Çok teşekkür ederim Sayın adneser, evet aşkın gözyaşlarının diğer varyetesinin yaprakları daha geniş. Ben geçen yıl edinmiştim onu ama yeni çıkan yaprakları kışın sıcak odada tuttuğumdan sanırım o kılıca benzer formu alamadı ve geriye kıvrık çıkmıştı. Bu görselini gönderdiğimin çiceği de aynı mı bilginiz var mı acaba?
Görseldeki çiçek farklı Sn Yeşim.![]()
Ne kadar yaşlı olursan ol,
Bu gün!!!
Bir daha,
Hiç olamayacağın kadar gençsin.
Teşekkür ederim Sayın adneser.![]()
Sayın çiçeksever, mücevher kaktüsü nasıl bir bitki?İlk defa duyuyorum. İnternette de fotoğrafını bulamadım.
Sevgili bcekderi,ben ebegümeci'ne benzettim.Son durumu nedir? Çiçek açtı mı?
Ebegümeci tohumları. (Net ten alıntıdır...)
![]()
Ben kalanchoe türleri diye aradım görsel bulabilmek için, kalanchoe tubiflora diye bir tür çıktı ona da benziyor. Ama tomurcukları aynı aşkın gözyaşları.
images (2).jpg
images (1).jpg
images.jpg
DSC_0020.JPG adını internette buldum
Portuloca afra sukkulent çeşiti
Konu oğuz@benim_ciceklerim tarafından (27-02-2017 Saat 06:13 PM ) değiştirilmiştir.
Tohumlarida uzerinde idi aldim ekecegim. Bilgisi olan varsa paylasabilir mi.20170223_140808.jpg
20170223_140821.jpg20170223_140821.jpg